Vào lúc 9 giờ, thứ tư (18/09/2013), tại Tường Vi, phòng 103 Bộ môn Công nghệ Sinh học sẽ có buổi báo cáo seminar với  chuyên đề sau:
- Sự phát triển một probiotic mới sử dụng vi khuẩn L. plantarum  với hoạt tính enzyme phân hủy tannin cao
- Người báo cáo: Giáo sư Ro Osawa, DH Kobe 
  Rất mong Quý Thầy Cô, học viên, sinh viên đến tham dự.
  Trân trọng kính mời.
  Báo cáo tóm tắt chuyên đề:
 
 
 

"Development of a novel probiotic supplement using lactobacilli with tannase activity"

 

Ro Osawa, B.V.M, Ph.D.

Department of Bioresource Science

Graduate School of Agricultural Science,

Kobe University,

Abstract 

Tannins comprise a large group of polyphenolic compounds that are widely distributed in the plant kingdom. They have the ability to bind proteins and form insoluble tannin-protein complexes, which are not readily degraded by mammalian digestive enzymes. These complexes potentially reduce the ability of animals to digest plant feed materials. However, some animals have overcome this problem through the degradation of tannins by the gut microflora, as reported for the koala, an arboreal marsupial feeding almost exclusively on tannin-rich Eucalyptus leaves. The koala has a symbiotic relationship with tannin-degrading bacteria (including a bacterium belonging to a previously un-described genus, Lonepinella koalarum) that colonize the hindgut of the animal. Evidence suggests that this symbiosis is one of the most reliable strategies adopted by certain herbivores in order to overcome the nutritional problems associated with plant tannins, thereby endowing them with a greater ecological advantage.

  Meanwhile green tea cathechins contained in green tea and wine are known to have strong anti-oxidative activities, in which they suppress carcinogenesis through “detoxification” of various oxygen-free radical generated in our body, prevent hardening of our arteries by inhibiting oxidation of blood cholesterols, and regulate concentration of sugar in our blood by affecting enzymatic activities related to glycogenesis, and thus have notable health maintenance/ promoting and disease-preventing effects. Majors cathechins contained in green tea include epi-gallo-cathechin-gallate (EGCg) and epi-cathechin-gallate (ECg) that are esterified with gallic acid (GA) like hydrolysable tannins, and epi-gallo-cathechin (EGC) and epi-cathechin (EC). Until now, we have isolated a number of lactobacilli from human fermented vegetables that have activity of tannase, where substrate EGCg is readily hydrolyzed to EGC and GA and those with very limited tannase activity. We have also revealed that tannase produced by Lactobacillus plantarum is structurally and enzymologically different from any known fungal tannases.

  Meanwhile, we have found that EGCg bind quickly with food ingredients (i.e. proteins) to form a complex that is likely to be inabsorbable through the intestine whereas most EGC molecules remain to be free-form, not complexing with the food ingredients.  Based on these findings, we have now come to an idea that if we place one of the lacotacilli with tannase activity in the host intestine, it would hydrolyze the EGCg and ECg complexed with food ingredients to release EGC and EG, which are readily absorbed through our intestine, thereby ensuring a maximum delivery of anti-oxidative power of the green tea to us.  Development of a novel probiotic supplement with use of L. plantarum with high tannase activity has been thus proposed.

Số lần xem trang : :3917
Nhập ngày : 11-09-2013
Điều chỉnh lần cuối :18-12-2013

THÔNG BÁO

Điểm chuẩn trúng tuyển, thời gian và thủ tục nhập học ngành Công nghệ Sinh học(30-07-2017)

Thông báo điểm đủ điều kiện xét tuyển – Điểm sàn, tuyển sinh đại học chính quy năm 2017(18-07-2017)

Chương trình ôn tập đầu ra tiếng Anh dành cho sinh viên K.2009-2012(29-05-2017)

Thông báo về việc triển khai đăng ký giấy xác nhận sinh viên trực tuyến(08-05-2017)

International training course on molecular diagnosis of plant diseases 6-8 March, 2017(11-01-2017)

Smart Farmer Development Project in Thailand(16-10-2016)

International workshop on insect-pathogenic fungi and Bacillus thuringiensis 17th-19th October 2016(01-10-2016)

Ban tổ chức analytica Vietnam 2017 tổ chức họp báo lần thứ nhất(20-09-2016)

Thông báo lớp tập huấn “Chẩn đoán và công nghệ vacxin phòng bệnh do virus trên heo” vào ngày 31/8-1/9/2016(03-08-2016)

Thông báo lịch báo cáo Khóa luận tốt nghiệp chính thức tháng 7 - 8 / 2016(30-06-2016)

Thông báo về việc thanh toán tài sản đợt tốt nghiệp tháng 3/2016(14-04-2016)

Phỏng vấn học bổng cho các chương trình Cử nhân và Cao học của Trường STUST, Đài Loan.(14-03-2016)

Danh sách sinh viên bị xóa tên do vượt quá thời gian đào tạo tại trường(16-12-2015)

Kế hoạch tổ chức thi anh văn chuẩn đầu ra tiếng Anh trình độ B1 cho năm 2016(16-12-2015)

Thông báo nghỉ học nhân lễ kỷ niệm 60 năm thành lập trường Đại học Nông Lâm TP. HCM(15-11-2015)

Seminar chuyên ngành 1-2015 (ngày 29/10)(28-10-2015)

Danh sách sinh viên đạt xét Tốt nghiệp tháng 9/2015 và sinh viên còn nợ chưa đủ điều kiện xét Tốt nghiệp(02-10-2015)

Thông báo kiểm tra thông tin hộ tịch dành cho sinh viên đủ điều kiện tốt nghiệp đợt tháng 6 năm 2015.(10-07-2015)

Thông báo học giáo dục quốc phòng năm 2015(10-07-2015)

Thông báo thời gian thu - chi tiền đăng ký học lại HK3/2014-2015(22-06-2015)

Trang liên kết

 

 

 

 

 

Chào bạn !
X

Xin mời bạn đặt câu hỏi !

Họ tên
 
Email /Fb/Điện thoại:

Nội dung:

Số xác nhận : tám bảy sáu ba bảy